Beba Popović stupa na političku scenu?

Prema saznanjima "Novog lista", partiji Bebe Popovića trebalo bi da se priključe i nekadašnji funkcioneri Liberalno demokratske partije, Nenad Prokić i Nikola Samardžić.

Vladimir Beba Popović je diplomirani ekonomista. Pre ulaska u politiku bavio se marketingom. Bio je šef Biroa za komunikacije u Đinđićevoj vladi, kao i predsednik antikorupcijskog odbora DOS-a, koji je bio zadužen za otkrivanje afera režima Slobodana Miloševića.

Očekuje se da će se budućoj partiji Popovića priključiti članovi i lokalni funkcioneri LDP-a koji su razočarani tom partijom.

Nenad Prokić je prošle sedmice podneo ostavku na funkcije u LDP-u i iščlanio se iz stranke. Za njim je otišla i grupa lokalnih funkcionera iz Niša. Prokić je tada rekao da je LDP u veoma lošem stanju i da se "oštrica LDP-a" po kojoj je stranka bila prepoznatljiva, sasvim istupila. On tada, međutim, nije nagoveštavao da će nastavljati politički angažman.

Istoričar Nikola Samardžić je odlučio da napusti LDP 2008. godine, pošto je bio razočaran rezultatom koji je ta partija ostvarila na parlamentarnim izborima.

Izvor: Novi list

Pogledajte još