SNS najavio da će pokušati (?!) da sruši Đilasa

Predsednik beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović najavio je da će tokom naredne nedelje Predsedništvo ove stranke raspravljati o pokušaju smene gradske vlasti u Beogradu i gradonačelnika Dragana Đilasa. Međutim, i dalje se postavlja pitanje "hoće li ili neće li" biti smenjen Dragan Đilas, s obzirom da po tvrdnjama šefa GO PUPS-a Milana Krkobabića za to nema većine.

SAZNAJ: Grad Beograd se opet zadužuje?

Kako prenosi "Pravda", prvi put se desilo da jedna odluka DS u Gradskoj skupštini nije izglasana i to zato što su poslanici SPS-a napustili sednicu, jer nisu želeli da se izglasa predlog da se Beograd zaduži za 75 miliona evra kako bi se kupili novi autobusi. Đilasa je ovo toliko uznemirilo da je greškom ušao u odbornički klub SNS umesto u svoj, što je zbunilo sve prisutne, prenosi dalje "Pravda".

- Čuli smo šta kaže Krkobabić, ali ćemo sačekati i posle odluke naše stranke videti šta možemo da uradimo u vezi s tim. Želeli smo da to bude sa argumentima i konkretnim predlogom našim partnerima - rekao je Stefanović za "Kurir".

Osim što, kako Stefanović ističe, "Beograđani nisu baš zadovoljni radom gradske vlasti", naprednjaci planiraju i izmene Statuta Beograda, koje će omogućiti decentralizaciju i veća ovlašćenja gradskih opština.

- Hoćemo da čujemo mišljenja građana, ići ćemo od vrata do vrata da bismo se s njima konsultovali - najvio je Stefanović "anketiranje" Beograđana povodom dešavanja u gradskoj vladi.

Kako je DSS najavio, iako još nisu dobili od SNS inicijativu o smeni gradske vlasti, oni su spremni za dogovore "kako bi Beograđani dobili odgovornu, a ne vlast zasnovanu na reklami i marketingu", prenosi "Kurir".

Pogledajte još