Ne zatvoriti perspektivu članstva u EU

BEOGRAD, 11. novembra 2012. (Beta) - Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je u susretu sa zvaničnikom nemačkog Ministarstva spoljnih poslova, da je, uprkos izazovima sa kojima se Evropska unija suočava, važno da perspektiva članstva zemalja Zapadnog Balkana ne bude zatvorena.

"Uz sve izazove s kojima se Unija suočava, važno je da perspektiva članstva ne bude zatvorena, jer bi to region gurnulo u novo propadanje, jačanje ekstremizama, ekonomski slom i trajne probleme", ocenio je Jovanović u Dablinu u razgovoru sa državnim sekretarom u nemačkom ministarstvu spoljnih poslova Mihaelom Linkom, a saopštava LDP.

U saopštenju se dodaje da je Jovanović sa Linkom razgovarao o problemima u evropskim integracijama Srbije, načinima na koji LDP može da ubrza te integracije i odnosima Srbije s Nemačkom kao jednom od ključnih zemalja u tom procesu.

Predsednik LDP-a je preneo uverenje da je Evropska unija jedini čvrst oslonac i za Srbiju i za druga nestabilna i osetljiva društva u regionu, navodi se u saopštenju LDP-a.

Pogledajte još