Sklapanje aranžmana sa MMF je u interesu Srbije

0

Interes Srbije je da sklopi aranžman sa MMF-om, ne toliko zbog novih sredstava koje bi mogli dobiti, već pre svega zbog potvrde međunarodnog finansijskog kredibiliteta zemlje, izjavio je u ponedeljak ministar trgovine Rasim Ljajić.

Interes Srbije je da sklopi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), ne toliko zbog novih sredstava koje bi mogli dobiti, već pre svega zbog potvrde međunarodnog finansijskog kredibiliteta zemlje, izjavio je u ponedeljak ministar trgovine Rasim Ljajić.

On je novinarima nakon otvaranja Međunarodnog sajma nameštaja u Beogradu rekao da je aranžman sa MMF-om važan i zbog stručne pomoći te finansijske institucije, kao i mogućnosti da Srbija u narednom periodu dodje do povoljnijih kredita.

Na pitanje da li je Vlada Srbije spremna da ispuni uslove MMF-a, Ljajić je istakao da se ne radi ni o kakvom uslovljavanju ili ultimatumu već da je to interes zemlje.

„Mi moramo da smanjimo deficit i troškove svuda gde je moguće. Država mora da štedi i da pokaže ozbiljnost kako bi od drugih mogla da traži i očekuje da budu racionalni i štedljivi“
, rekao je Ljajić.

BEOGRAD, 12. novembra 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.