Dragan Džajić ponovo u Crvenoj zvezdi

Džajić je određen za predsednika tog tela, u čijem sastavu su još Nebojša Čović, Branko Radujko, Aleksandar Antić, Ivica Tončev, Zoran Stojadinović, Miodrag Lemajić, Slaviša Kokev i Predrag Ćulibrk.

POGLEDAJ VIDEO: Džaja se vratio u Zvezdu

Kako se navodi u saopštenju kluba, osnovni zadaci radne grupe su "hitna stabilizacija kluba, rešavanje finansijskih problema I deblokada klupskih računa i priprema za izbor klupskog rukovodstva".

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je interes Srbije stabilizacija Crvene zvezde, ali i Partizana.

"U skladu sa teškom situacijom u kojoj je Crvena zvezda razgovarao sam sa rukovodstvom kluba i njegovim legendama i postignut je dogovor o reprogramima dugova i da se najkasnije u decembru održe izbori za klupsko rukovodstvo", rekao je Vučić na konferenciji za medije na stadionu Crvene zvezde.

"Formirana je radna grupa na čijem čelu će biti Dragan Džajić, iako mu to možda nije najpotrebnije u ovom trenutku", dodao je on.

(old_image)

Vučić je rekao da odlazak Vladana Lukića sa mesta predsednika Crvene zvezde neće biti jedina kadrovska promena u klubu.

Dragan Džajić je kazao da će učiniti sve što može da u narednih mesec dana pomogne klubu.

"Sve je ovo došlo neočekivano i dosta brzo za mene. Svi smo svesni da u ovih mesec dana (do zimske pauze) klub ne sme da se preda. Trudiću se, valjda nisam zaboravio kako se to radi za ovih godina", kazao je Džajić.

Donedavni predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić napustio je u utorak to mesto pošto je, kako je rekao, "izgubio energiju, snagu I mogućnost" da vodi taj fudbalski klub.

Vučić je rekao da kada je video koliki je dug kluba, da mu je "pritisak skočio na 210 sa 130".

On je u utorak rekao da klub duguje preko 60 miliona evra.

Beta

Pogledajte još