Sindiklaci protestuju na Slaviji

U protestu učestvuju Ujedinjeni sindikat "Sloga", Policijski sindikat Srbije i Novi sindikat zdravstva.

Ispred spomenika Dimitriju Tucoviću okupilo se nekoliko stotina sindikalaca, a predstavnik Novog sindikata zdravstva Živorad Mrkić je rekao novinarima da je cilj protesta i ukazivanje na sveobuhvatno loš položaj radnika u Srbiji.

Mrkić je dodao i da je protest simbolično počeo ispred spomenika jednom od utemeljivača socijalističke ideje u Srbiji Dimitrija Tucovića sa nadom da će se u budućnosti te ideje ostvariti u našoj zemlji. On je naveo, i da je cilj protesta izražavanje solidarnosti sa evropskim radničkim sindikatima koji će danas u šest evropskih država organizovati štrajkove.

Predstavnici tri sindikata će od trga Slavija otići do Predsedništva Srbije, a zatim i do zgrade Vlade Srbije. Učesnici protesta nose sindikalne zastave i razne parole u kojima se traži poboljšanje uslova rada, veće plate, sprečavanje korupcije...

Na čelu kolone koja je neometajući saobraćaj prošla od Slavije do raskrsnice Kneza Miloša i Srpskih vladara je tricikl kojim se simbolično ukazuje, kako su objasnili organizatori, na 27. mart 1941. godine kada je u Srbiji počela borba za slobodu.

Protest preventivno obezbeđuje desetak policajaca sa nekoliko policijskih vozila.

(Tanjug)

Pogledajte još