Pornić - ženska dnevna potreba

Muškarce redovno kritikuju zbog gledanja pornića, ali upravo to bi mogao biti ključ za dugotrajno dobar libido, tvrdi seks ekspert Trejsi Koks.

- Žene koje u svojoj glavi imaju galeriju erotskih slika akumuliranih zahvaljujući gledanju seksi filmova ili čitanju erotskih priča, lakše se uzbude od onih koje porno-sadržaje konzumiraju u manjoj meri. Dovoljno je da u glavi ožive samo jednu scenu iz ovog materijala i njihov libido automatski skače – kaže Trejsi.

Uvreženo je mišljenje da muškarci češće gledaju porniće jer imaju veću potrebu za seksom. A možda je upravo obrnuto – imaju veću potrebu za seksom jer češće gledaju porniće! Istraživanja o tome koliko i koliko često muškaci gledaju filmove za odrasle variraju, ali prosek je oko 40 minuta, tri puta nedeljno.

(old_image)

- Kad bi žene gledale porniće 20 minuta dnevno, to bi učinilo čuda za njihovu seksualnu želju! Ja trenutno pišem knjigu o ženskim seksualnim fantazijama i primećujem da sam neuporedivo više napaljena onim danima kad radim na knjizi. Nije nam potreban muškarac da bismo se naložile! Dovoljne smo same sebi – uverena je Trejsi.

Ovim ona objašnjava i činjenicu zašto je knjiga "50 nijansi - Siva" probila sve rekorde čitanosti u Velikoj Britaniji. To jeste priča o ljubavi, ali je prvenstveno priča o seksu i kako kaže Trejsi, učinila je da žene ponovo osete požudu kakvu odavno nisu.

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još