Podneta krivična prijava protiv Olivera Dulića

Dulić se tereti da kao bivši predsednik Upravnog odbora Fonda za zaštitu životne sredine postupak dodele bespovratnih sredstava nije sproveo u skladu sa važećim pravilnikom tog fonda, pa je dodelio novac prvoj petorici podnosilaca zahteva na konkursu.

Krivične prijave su podnete i protiv članova Fonda za zaštitu životne sredine Nemanje Komazeca, Verice Noveski, Gorana Trivana i Šimona Đarmatija, kao i direktorke Fonda Željke Jurakić i odgovornog lica u Sektoru za planiranje Dragana Vasiljevića, javlja RTS.

Državna revizorska institucija je zbog nenamenskog trošenja sredstava iz budžeta Beograda za 2010. podnela krivične prijave protiv sekretara Sekretarijata za saobraćaj Dragoljuba Đakonovića, direktora Direkcije za javni prevoz Snežane Perović i direktora Direkcije za puteve Ivane Vuletić.

Krivične prijave Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podnete i protiv sekretara Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Predraga Petrovića, sekretara Sekretarijata za sport i omladinu Ace Kovačevića i sekretara Sekretarijata za socijalnu zaštitu Vladana Đukića.

Revizor je krivične prijave podneo i protiv direktora Agencije za javne nabavke Branislava Jankovića, direktora Agencije za investicije i stanovanje Marka Blagojevića i direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Dejana Jovanovića.

Nadležnim prekršajnim sudovima Državna revizorska institucija je podnela zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka protiv 22 osobe iz Beograda, Užica, Niša, Čačka, Novog Sada, Kostolca, Jagodine i Kraljeva zbog nepoštovanja pojedinih odredbi Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o javnim nabavkama u 2011. godini.

Zahtevi za pokretanje prekršajnih potupaka podneti su protiv bivšeg ministra vera i dijaspore Srđana Srećkovića, sekretara u Ministarstvu pravde Maje Matije Ristić i Ivane Marković, kao i pomoćnika ministra pradve Jagode Jeličić.

Prekršajna prijava je podneta i protiv generalnog direktora JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Cvije Babića i njegovog pomoćnika Dragoslava Bulatovića.

Državna revizorska institucija je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka podnela i protiv bivšeg generalnog direktora GSP "Beograd" Milete Radojevića i direktora beogradskog javnog preduzeća "Gradsko stambeno" Slobodana Miljkovića.

Do sada su državni revizori podneli 193 prijave za utvrđene nepravilnosti u trošenju budžetskih sredstava, od kojih su 162 prekršajne prijave, 29 prijava je za privredni prestup, a tri su bile krivične. Sve prijave su procesuirane, doneto je sedam pravosnažnih presuda - šest osuđujućih i jedna oslobađajuća.

Prijave su podnete zbog zloupotreba utvrđenih posle kontrole trošenju novca iz republičkog budžeta za 2008. i 2009. godinu, a kontrola je obuhvatila i određen broj budžeta lokalnih samouprava i finansijskih izveštaja javnih preduzeća.

Pogledajte još