Najbolja predstava u Užicu - Budjenje proleća

UŽICE, 15. novembra 2012. (Beta) - "Budjenje proleća" užičkog Narodnog pozorišta najbolja je predstava 17. Jugoslovenskog pozorišnog festivala koji se danas završava u Užicu.

Nagradu za najbolju režiju stručni žiri je u sredu uveče dodelio Martinu Kočovskom za režiju užičke predstave po tekstu Franka Vedekinda.

Nagrada JPF Ardalion za najbolju žensku ulogu dodeljena je Jasni Djuričić za ulogu Ranjevske Ljubov Andrejevne u Čehovljevom "Višnjiku" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Krešimiru Mikiću za ulogu u predstavi "S druge strane", autorski projekat Bodo Jelčić i Nataša Rajković u produkciji Zagrebačkog kazališta mladih.

Nagradu Ardalion za najbolju scenografiju osvojila je Marijana Zorzić Petrović za scenografiju u predstavi "Budjenje proleća" užičkog teatra.

Nagrada JPF Ardalion za najbolju kostimografiju dodeljena je Sanji Džeba za kostimografiju u predstavi "Sumnja" u produkcija Kamernog teatra 55 Sarajevo, a za epizodnu ulogu Maji Izetbegović za ulogu Sestre James u istoj predstavi.

Nagrada Ardalion za najboljeg mladog glumca i nagrada "Politike" "Avdo Mujčinović" pripala je Tijani Karaičić za uloge Vendle i gospodje Bergman i Branislavu Ljubičić za uloge Morica/Ernsta i Gospodina Atifela u predstavi "Budjenje proleća" Narodnog pozorišta Užice.

Stručni žiri 17. JPF u Užicu činili su Svetozar Rapajić - predsednik, Nebojša Romčević, Radivoje Dinulović (Srbija), Agata Juniku (Hrvatska) i Hazim Begagić (BiH).

Pogledajte još