Potvrđeno pisanje portala Nadlanu.com: Ugašene novine "Press"

U tekstu portala "Nadlanu.com" od nedelje, 11. novembra pod naslovom "Rat srpskih medija" naglašeno je da je činjenica da iza dnevnih novina “Press” stoje zajednički Miroslav Mišković i Dragan Đilas.

"Doduše, činjenica je i da je to partnerstvo nastalo mnogo pre nego što se srpska javnost zainteresovala za isto, mnogo pre nego što je Đilas postao gradonačelnik, a njegova medijabajing kompanija monopolista na tržištu reklamog medijskog prostora i mnogo pre nego što je Mišković postao najbogatiji čovek u Srbiji i monopolista u raznim oblastima srpske privrede. Doduše činjenica je da će bukvalno u roku od par dana dnevne novine "Press" biti ugašene, jer su postale prevelik balast i jednom i drugom velikom suvlasniku", piše Milan Kamponeski.

"Takođe, činjenica da je “Blic” godinama skriven iza vela “objektivnosti” i “umerenosti” u moru srpskog tabloidnog medijskog izveštavanja je zapravo bezlična mašina za izvlačenje novca od oglašivača, što državnih, što privatnih, kao što je činjenica da to nema nikakve veze sa kvalitetnim novinarstvom" naglašeno je u tekstu.

Pogledajte još