Drekslmajer u Zrenjaninu otvorio novi pogon

ZRENJANIN, 15. novembra 2012. (Beta) - Nemačka kompanija Drekslmajer automotiv (Draexlmaier Automotive) otvorila je u četvrtak u Zrenjaninu novi pogon u kojem će proizvoditi kablovske komplete za kragujevačku fabriku Fijat automobili Srbija (FAS).

U novi pogon je uloženo šest miliona evra, a zaposliće 806 novih radnika.

Otvaranju pogona prisustvovao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić koji je istakao da su nove investicije u Srbiji dokaz da nova vlast ispunjava obećanja.

"Obavezali smo se da uradimo nešto za Srbiju i u kratkom vremenu se pokazalo da nije bila potrebna samo politička borba već i da ubedimo investitore da im je investicija sigurna", rekao je Nikolić.

Ministar finansija Mladjan Dinkić je izrazio zadovoljstvo što su se ispunila njegova predvidjanja da će na jedno novo mesto u autoindustriji biti otvorena još tri do četiri nova radna mesta u kooperantskim firmama.

Vlasnik Drekslmajera Fric Drekslmajer je rekao da ta kompanija u Srbiji zapošljava 2.000 ljudi, čija su radna mesta sigurna. On je najavio nove investicije i istakao da Drekslmajer potvrdujuje da je uspešno raditi u Srbiji.

Vlada Srbije je, kroz Program za podsticaj direktnim investicijama, otvaranje novog pogona te kompaniju podržala sa 5.000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu, odnosno sa četiri miliona evra.

Pogledajte još