Sudjenje po tužbi Dulića zatvoreno za javnost

BEOGRAD, 15. novembra 2012. (Beta) - Sudjenje u Prvom osnovnom sudu u Beogradu po tužbi bivšeg ministra životne sredine Olivera Dulića protiv Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava zatvoreno je za javnost, saopšteno je u četvrtak na početku ročišta.

Sudija Vesna Filipović rekla je da je Dulić podneo zahtev da se javnost isključi sa sudjenja i da je taj zahtev prihvaćen.

Dulić je tužio Toplički centar i njihovog pravnog zastupnika Dragana Dobrašinovića, zbog teksta objavljenog 11. marta prošle godine na internet stranici Koalicije za nadzor javnih finansija (www.nadzor.org.rs), koji se odnosio na milionske sume navodno potrošene na promociju Dulićevog ministarstva.

Dulić na ime naknade nematerijane štete, zbog pretrpljenih duševnih bolova usled povrede časti i ugleda traži da mu Centar isplati 900.000 dinara.

"Autori teksta na drzak i uvredljiv način, u potpunosti svesni svog položaja i mogućnosti da se 'njihov glas daleko čuje' iznose lažne i neproverene informacije koje imaju suštinski karakter optužbe na račun tužioca (Olivera Dulića) i koje se njihovim pisanjem mogu okvalifikovati kao radnje izvršenja krivičnih dela predvidjenih Krivičnim zakonikom RS čiji je izvršilac tužilac (Oliver Dulić)", stoji u tužbi.

U tužbi se navodi i da Toplički centar za demokratiju i ljudska prava iznosi "neistine i neproverene informacije o tome da je Dulić kao ministar dao nalog za nenamensko trošenje 225.000 evra kroz nabavku usluga u pregovaračkom postupku bez objavljivanja javnog poziva".

Pogledajte još