Nemci ne vode istragu protiv Dodika

0

Državno tužilaštvo Minhena ne vodi niti je vodilo istragu protiv predsednika Republike srpske Milorada Dodika i/ili njegovog sina, saopštio je u petak dopisnici Bete u Berlinu predstavnik za štampu tog tužilaštva.

Više medija u Bosni i Hercegovini i Srbiji u četvrtak je prenelo tekst objavljen na portalu SEEbiz.eu u kojem se navodi da tužilaštvo u Minhenu pokreće istragu protiv Dodika i njegovog sina Igora zbog više krivičnih dela, a u vezi sa aferom oko malverzacija u Hipo Alpe Adrija banci.

Portparol tužilaštva je naveo da broj predmeta koji je tačno naveden u tekstu portala SEEbiz.de, doduše postoji i da jeste vezan za slučaj Hipo Alpe Adria banke, ali da se tu ne pominju ni Milorad Dodik ni njegov sin.

Ne isključujući mogućnost da se ovakva istraga vodi ili priprema u nekom od austrijskih ili hrvatskih tužilaštva koja se prevashodno bave slučajem Hipo Alpe Adrija, predstavnik tužilaštva je za Betu rekao da se imena iz porodice Dodik nisu pojavljivala u delu istrage koju se u Minhenu vodila ili vodi.

BERLIN, 16. novembra 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.