Večiti derbi po 143. put

Okršaj dva najtrofejnija srpska kluba mogao bi, u slučaju pobede Partizana, praktično da reši pitanje šampiona već posle pola sezone.

U slučaju trijumfa Crvene zvezde, ekipe iz Ljutice Bogdana smanjila bi zaostatak na pet bodova i dobila vetar u leđa za nastavak sezone.

Trećeplasirana Jagodina će, posle šokantnog poraza od Smedereva u prošlom kolu, sutra pokušati u gostima da ostvari dobar rezultat protiv Spartaka.

Ipak, to će biti težak zadatak, pošto se Subotičani nalaze u seriji dobrih rezultata, nisu poraženi već dosta dugo i zbog toga utakmica sa Jagodinom predstavlja svojevrsni mali derbi 13. kola.

Zanimljivo bi moglo da bude i u Nišu, gde će Radnički na Čairu ugostiti novosadsku Vojvodinu. Nišlijama su bodovi neophodni da ostanu u trci za mesto u gornjem delu tabele, dok Novosađani jure trijumf i šansu da se domognu trećeg mesta.

Novi Pazar će, pošto mu je FSS ublažio kaznu, ipak uz prisustvo navijača dočekati ekipu Javora. Novopazarci su u prošlom kolu izgubili od Vojvodine, dok je Javor bio bolji od Rada.

OFK Beograd je prošle nedelje zabeležio vrednu pobedu nad Crvenom zvezdom, a u ovom kolu će tražiti pobedu na gostovanju pretposlednjem Smederevu.

BSK će u Borči ugostiti Donji Srem u potrazi za bodovima spasa u borbi za opstanak, dok će u nedelju Radnički u Kragujevcu dočekati užičku Slobodu.

Kragujevčani su u prošlom kolu izgubili na gostovanju Partizanu, dok je ekipa Slobode remizirala sa Radničkim iz Niša.

Parovi 13. kola:

Subota:
Rad - Hajduk (13)
Novi Pazar - Javor
Radnički Niš - Vojvodina
Smederevo - OFK Beograd
Spartak - Jagodina
BSK Borča - Donji Srem
Crvena zvezda - Partizan (19)

Nedelja:
Radnički Kragujevac - Sloboda (13)

TABELA: Partizan 33, Crvena zvezda 25, Jagodina 23, Vojvodina 21, Spartak 18, Rad 18, Sloboda 17, Javor 16 ...

(Tanjug)

Pogledajte još