Zašto Metju Mekonahi izgleda kao kostur?

Fotografije zastrašujuće mršavog glumca Metjua Mekonahija (43) obilaze svet i svi su potpuno zbunjeni. Zvezda filmova "Sahara", "Kako izgubiti dečka za 10 dana", "Fool's Gold", "Magic Mike" i niza drugih koji su se često oslanjali na njegovo mišićavo telo, sada je mršaviji više od 17 kilograma i sve to za ulogu muškarca obolelog od side u filmu "The Dallas Buyers Club".

Film "The Dallas Buyers Club" se snima u Nju Orleansu, a pored Mekonahija, zvezde su i Dženifer Garner i Džered Leto. Premijera je planira za sledeću godinu.

Nakon dramatičnog gubitka težine zbog ove zahtevne uloge, Mekonahi je odlučio da progovori i rekao sledeće:

- Sada se osećam dobro. Mada imam 35 posto manje energije.

Mekonahi, visok 182 cm, izgleda napadno mršavo, posebno kada se setimo njegovog tela prekrivenog mišićima. Njegov proces mršavljenja i pripreme za ulogu izgledao je tako što je postavljao ciljeve da smrša nekoliko kilograma, pa kad je taj cilj postigao onda je zadao novi da smrša još nekoliko i tako... dok nije dostigao željeni cilj.

- Ono što sam otkrio tokom procesa mršavljenja je to da je moja dijeta imala više uticaja na gubitak kilograma nego samo vežbanje - kaže Mekonahi.

Mekonahi trenutno unosi 1.500 kalorija i radi kardio vežbe. Međutim, kada završi snimanje filma planira da se vrati staroj ishrani što mu neće biti lako jer, kako kaže, "želudac mu se smanjio".

Da li je ovo način da Mekonahi dobije Oskara?
Poznato je da Američka filmska akademija voli značajne fizičke transformacije glumaca u filmovima sa ozbiljnom temom. Možda je to cilj i Mekonahiju - da iskoči iz kože momka koji se uvek slika bez majice...

Pogledajte još