Ekstremi radjaju ekstreme

NOVI SAD, 17. novembra 2012. (Beta) - Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor upozorio je da u Vojvodini ekstremi koji se zalažu za ukidanje Autonomne Pokrajine Vojvodine mogu da rode druge ekstreme.

Pastor je za novosadski Dnevnik od subote rekao da ekstremi koji se zalažu za ukidanje Autonomne Pokrajine Vojvodine mogu proizvesti drugu vrstu ekstrema u toj pokrajini i ocenio da je to posledica činjenice da se problemi na relaciji Beograd-Novi Sad ne rešavaju.

Prema njegovim rečima, pitanje autonomije Vojvodine nije samo unutrašnje-političko pitanje nego, ako se posmatra s aspekta vladavine prava i ustavnih garancija i stečenog prava, to je i vrednosno i evropsko pitanje.

"Za mene je nezamislivo što se ti nesporazumi ne rešavaju jer oni iznutra stvaraju pritisak", kazao je Pastor.

Dodao je da je nedavno u Briselu dobio uveravanja da će se u budućim izveštajima Evropske komisije i drugih tela EU o napretku Srbije posebno povesti računa o tim pitanjima.

"A po mom uverenju, pitanje položaja Vojvodine po svom značaju prevazilazi mnoga druga koja su već predmet interesovanja EU", rekao je Ištvan Pastor.

Pogledajte još