Počeo peti Repasaž fest

UB, 17. novembra 2012. (Beta) - Čehovljevim "Galebom", u izvodjenju Bjelopoljskog pozorišta, na Ubu je u subotu uveče počeo peti Repasaž fest, smotra amaterskih i alternativnih pozorišta sa prostora bivše SFRJ, u čast glumca Raše Plaovića i dramskog pisca Aleksandra Popovića, rodjenih Ubljana.

U takmičarskom delu, do 26. novembra, biće prikazano šest predstava nagradjenih na festivalima u Crnoj Gori, BiH, Sloveniji, Makedoniji, Hrvatskoj i Srbiji, a odluku o najboljima doneće žiri u kojem su teatrolog Jovan Ćirilov i glumci Ljiljana Dragutinović i Goran Sultanović.

Repasaž fest se nastavlja u nedelju, kada će "Laki komad" Nebojše Romčevića izvesti Gradsko pozorište iz Trebinja, dok u ponedeljak Kulturno društvo "Loški oder" iz Skofje Loke nastupa sa "sto let starom irskom igrom `Vražji fant zahodne strani`".

Ubsko pozorište "Raša Plaović" 20. novembra igra van konkurencije "Limunaciju" Dušana Kovačevića.

Žiri će u ponedeljak, 26. novembra, saopštiti odluku o najboljima, a potom će, nagradjenima u čast, glumci beogradskog Narodnog pozorišta Nela Mihailović i Boris Pingović odigrati "Male bračne zločine" Erika Šmita u režiji Filipa Grinvalda.

Pogledajte još