Šljivančanin iznenadio sve: Hrvatska nam održala lekciju iz dostojanstva!

Veselin Šljivančanin pozdravio je oslobađanje hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača i čestitao im što su na slobodi. Ovaj bivši oficir Vojske Jugoslavije je u Haškom tribunalu proveo deset godina, o oslobađanju hrvatskih generala Gotovine i Markača kaže da su oni u svojoj zemlji dočekani kao heroji, a da se Srbija svojih oficira, nažalost, stidi.

- Posebno im čestitam što ih njihova država štiti i što ih narod slavi kao heroje - rekao je Šljivančanin.

- Ako međunarodna zajednica misli da toliki broj proterenih nije zločin, tu nisu krivi generali! Oni su, kao i mi, dobijali zadatke od države koje su časno izvršavali. Samo što je njihova država stala iza njih, a ovi naši su u stalnom strahu što će reći ovaj, što će reći onaj. O Hrvatima može da misli ko šta želi, ali su nam održali lekciju iz dostojanstva i trebamo da učimo od njih - istakao je Šljivančanin.

- Ti generali su tamo bili sa mnom krajnje korektni. Nama je svima drago kad se neko odande izvuče. Baš taj Markač mi je sto puta pripremao jelo i donosio hranu u ćeliju. Obojicu sam upoznao u zatvoru i neću da lažem, nikad mi nijedan od njih ništa ružno nije rekao, a kamoli vređao. Šta su oni lično o meni mislili, da li me mrze što sam Srbin, to je njihova stvar - ovako je izjavu Šljivančanina preneo hrvatski portal 24sata.hr.

Pogledajte još