Tijanić jači od policije!

Tijanić je veoma nezadovoljna pisanjem medija o njegovim poslovima s firmama Dragana Đilasa, a dodatno su ga izgleda razbesneli zahtevi Rodoljuba Šabića, poverenika za informacije od javnog značaja, da preda papire o poslovanju RTS.

- Tijanić je grmeo po kancelariji kako njemu niko neće da govori šta da radi, kako je RTS nezavisan i da se tu on za sve pita. Rekao je da Rodoljub Šabić može do sutra da mu traži papire u ime Saveta za borbu protiv korupcije, ali da ih on nikad neće dati. I ne samo njemu već ni policiji - prepričava za "Kurur" Tijanićev izliv besa jedan od zaposlenih na Javnom servisu.

Tijanić se do sada kako podseća ovaj list oglušio o pet naredbi poverenika, a zbog odbijanja da Savetu za borbu protiv korupcije prosledi ugovore o proizvodnji programa koje je sklopio s nezavisnim produkcijama, između ostalog i firmom „Imoušn prodakšn“, koja je u jednom trenutku bila u Đilasovom vlasništvu, poverenik je RTS izrekao dve novčane kazne - od 20.000 i od 180.000 dinara.

Iako je Tijanić najavio da će javnosti pružiti na uvid ugovore o zakupu reklamnog prostora na RTS, to se nije desilo. Najbliže transparentnosti RTS je bio kad je u saopštenju naveo da je cenovnik isti za sve klijente i da se donosi jednom godišnje na UO.

"Dve najveće agencije po zakupljenom reklamnom prostoru na Prvom programu RTS imaju 27,7 odsto odnosno 10,8 odsto. Svi ugovori su u svakom trenutku dostupni i stavljeni na uvid ovlašćenim institucijama", navodi se u saopštenju Javnog servisa.

Pogledajte još