Siniša Mihajlović: Ne igramo ako Gotovina i Markač izvedu početni udarac!

Srbija neće igrati utakmicu protiv Hrvatske u martu sledeće godine, ako početni udarac budu izveli oslobođeni haški generali Ante Gotovina i Mladen Markač, rekao je danas selektor reprezentacije Siniša Mihajlović.

"Oduvek sam imao stav da politika i sport ne bi trebalo da se mešaju. Mi sigurno nećemo da sedimo skrštenih ruku ako Hrvati budu počeli da rade tako nešto. Ipak, verujem da ni FIFA, ni UEFA neće dozvoliti da njih dvojica izvedu početni udarac. Međutim, ako se to desi, mi nećemo igrati utakmicu. To je jedini način da nas oni pobede", kazao je Mihajlović.

Gotovina i Markač prošlog petka oslobođeni su presudom Haškog tribunala, a Hrvatski fudbalski savez (HNS) uputio im je javni poziv da budu specijalni gosti na utakmici sa Srbijom u martu, što je izazvalo žestoka reagovanja u Srbiji.

Korak dalje otišao je selektor Hrvatske Igor Štimac koji je predložio da pomenuta dvojica izvedu početni udarac, a kasnije se od kritika branio obrazloženjem da su njegove reči izvučene iz konteksta.

Predsednik HNS Davor Šuker juče je rekao da je selektor Štimac zaslužio "packe" zbog svoje izjave i da prema Srbiji mora da se pokaže poštovanje.

Izvor: Tanjug/Novi magazin

Pogledajte još