LŠ: Barsa želi da izbegne iznenađenja protiv Spartaka

Katalonci su u prošloj utakmici Grupe G izgubili sa 2:1 od šampiona Škotske Seltika, ali će protiv Spartaka imati priliku da obezbede prolaz dalje.

Spartak je iznenadio Barselonu u prvoj utakmici ovih rivala koja je odigrana u septembru u Španije pošto je poveo sa 2:1, ali su domaćini sa dva gola Lea Mesija u finišu meča uspeli da preokrenu rezultat i pobede.

Utakmica u Moskvi zakazana je za 18.00, a dva sata i 45 minuta kasnije u istoj grupi u Lisabonu Benfika će dočekati Seltik.

Benfika će imati težak zadatak s obzirom da na tabeli zaostaje tri boda za škotskim klubom, a pobeda je neophodna portugalskom timu pošto u poslednjem kolu gostuje Barseloni, dok ekipa iz Glazgova dočekuje Spartak.

Rusima je neophodno čudo da bi uspeli da se plasiraju dalje, jer moraju da pobede i Barselonu u pretposlednjem i Seltik u poslednjem kolu, plus da im se poklope ostali rezultati.

Priliku da se kvalifikuje u osminu finala elitnog klupskog takmičenja imaće i branilac titule Čelsi, koji će to učiniti ako pobedi Juventus, iako mora da savlada negativan rekord jer ima samo jedan trijumf iz osam poslednjih utakmica u Italiji.

Čelsi je poslednji put na gostovanju u Italiji pobedio 2003. godine, kada je savladao Lacio sa 4:1, dok je od tada četiri puta poražen, a tri meča završila su se nerešeno.

Ako engleski klub uspe da pobedi Juventus, priliku za plasman u sledeću fazu imaće ukrajinski Šahtjor u slučaju da savlada Nordsjeland u Danskoj, koji je do sada osvojio samo jedan bod u Ligi šampiona.

(old_image)

Fudbaleri Valensije sastaće se sa prošlogodišnjim finalistom Bajernom iz Minhena, a španski klub je od poraza od Bavaraca u prvom kolu Grupe F ove sezone zabeležio sve tri pobede i u sutrašnjoj utakmici želi da ostane u dobroj formi.

Oba kluba posle četiri odigrana meča imaju po devet bodova i može da ih ugrozi jedino beloruski BATE, s obzirom da francuski Lil nije osvojio ni bod.

BATE, koji će od 18.00 dočekati Lil, pokušaće da iskoristi poraz jedne od dve vodeće ekipe, kako bi u poslednjem kolu imao priliku da se bori čak i za osminu finala Lige šampiona.

Lider engleske Premijer lige, Mančester junajted već je obezbedio plasman u narednu fazu, a trener Aleks Ferguson pokušaće da u meču Grupe H protiv Galatasaraja u Istanbulu odmori većinu prvotimaca za važne duele u nacionalnom prvenstvu.

Ferguson će iz tima izostaviti Vejna Runija, Rija Ferdinanda, Patrisa Evru, Pola Skolsa i Rajana Gigsa, a protiv Kluža izaći će sa mladim nadama kao što su Nik Pauel, Rajan Taninklif i drugi.

Galatasaraj ima četiri boda, koliko i trećeplasirani Kluž, dok je četvrta ekipa Brage sa jednim manje.

Beta

Pogledajte još