Tijanić jači i od države?

- Ne mogu da komentarišem Tijanićeve navode da policiji neće dostaviti pojedine ugovore o poslovanju Javnog servisa. Pa valjda je jasno da kada državni organi zatraže neku informaciju, onda ne postoji šansa da ona ne bude dostavljena - kazao je Dačić.

Iako je poverenik za informacije od javnog značaja u više navrata pokušavao da dobije pomenute podatke od RTS, i pored pet izrečenih kazni, od čega dve novčane, ukupne vrednosti 200.000 dinara, u tome nije uspeo.

- Ja sam izrekao kaznu i time sam pokazao svoj stav, a vi pozovite političare pa ih pitajte da li je Tijanić jači od države? Odluke poverenika su konačne, a nakon toga Vlada treba da reaguje ako ne dođe do izvršenja traženog. Vlada je dužna da sprovede prinudno rešenje - kaže Rodoljub Šabić.

- Mi smo Vladi poslali dopis pre više godina. Međutim, nijedna vlada to nije izvršila. Videćemo da li će ova, četvrta vladajuća garnitura, nešto da promeni - kaže Šabić.

I dok zakon obavezuje Vladu da odmah po dobijanju dopisa reaguje, u ovom slučaju naredi RTS da dostavi tražene papire o poslovanju, u Nemanjinoj 11 tvrde da oni ne znaju da Tijanić nije dostavio tražena dokumenta?!

- Kako mi da znamo da Tijanić nije dostavio tražena dokumenta? Šabić sad s nama treba da kontaktira, pa onda idemo u dalju proceduru. Od države niko nije jači - kaže Veljko Odalović, generalni sekretar Vlade.

Pogledajte još