Abas: Ja sam vodja svih Palestinaca

RAMALA, 21. novembra 2012. (Beta-AFP) - Palestinski predsednik Mahmud Abas rekao je u sredu da je on vodja svih Palestinaca i da svi Palestinci zajedno koordiniraju napore za postizanje primirja izmedju Izraela i Hamasa, koji je na vlasti u pojasu Gaze.

"Ja sam lider svih Palestinaca. Ja sam odgovoran za sve Palestince, uključujući i one koji pripadaju Hamasu, Islamskom džihadu i drugim grupama", rekao je Abas na konferenciji za štampu u Ramali, posle sastanka sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki Munom.

"Mi koordiniramo zajedno sve naše napore za postizanje primirja u sukobu izmedju Izraela i oružanih grupa u pojasu Gaze", rekao je palestinski predsednik.

Abas se tokom prepodneva takodje sastao sa državnom sekretarkom SAD Hilari Klinton koja je, kao i Ban Ki Mun, u diplomatskoj misiji u regionu.

Glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat rekao je da je Hilari Klinton prenela Abasu da američka administracija ulaže sve moguće napore da se postigne hitni prekid vatre u Gazi, prenosi palestinska novinska agencija WAFA.

Abas je rekao Hilari Klinton da sve palestinske frakcije, uključujući Hamas i Islamski džihad nastoje da postignju sveobuhvatno uzajamno primirje koje će "osigurati kraj izraelskom ubijanju", prenosi palestinski pregovarač.

Pogledajte još