Drogba hoće u Evropu

FIFA je danas saopštila da razmatra zahtev za izuzeće od međunarodnih pravila. Drogba je sezonu u Kini završio ovog meseca.

Ako molba bude odobrena, ovaj 34-godišnji kapiten Obale Slonovače će preći u novi klub da se spremi za Kup afričkih nacija, koji počinje 19. januara u Južnoj Africi.

Prema sadašnjim pravilima, Drogba ne bi mogao da igra za drugi klub do 1. januara.

FIFA se u prethodnim slučajevima držala pravila, tako da su Dejvid Bekam, Tijeri Anri i Lendon Donovan morali da čekaju januar da bi zaigrali u Evropi po okončanju sezone u američkoj Međžor ligi.

Drogba je potpisao ugovor sa Šangajem samo nekoliko nedelja pošto je pomogao Čelsiju da u maju osvoji Ligu šampiona. On je tada postigao izjednačujući gol protiv Bajerna u 88. minutu, a onda je realizovao i pobednički penal na kraju.

Ugovor sa Šangajem ga veže do 2014. godine.

Drogba u Čelsiju ima status legende kluba, a bio je na Stamford bridžu 11. novembra, kada su "plavci" odigrali 1:1 sa Liverpulom.

Čak i ako FIFA popusti i Čelsiju bude dozvoljeno da dovede Drogbu na kratko vreme, on ne bi mogao da igra u utakmici protiv Nordsjelanda u Ligi šampiona 5. decembra, koju londonski tim mora da dobije ako želi da zadrži nade da ostane u takmičenju.

Timovi Lige šampiona moraju da prijave timove do septembra, pre početka takmičenja.

Beta

Pogledajte još