Kako da imate lice bez bora

- Dubinski piling i maske su sastavni deo nege kože lica svake žene. To je neophodno da održite strukturu kože.

A da biste izbegli bore potrebno je da budete vredne i radite gimnastiku. Dovoljno je nekoliko minuta dnevno, a rezultati neće izostati. Kao i svim drugim mišićima potrebno je vreme da se vide efekti, a posle tri meseca bićete sigurno zadovoljne jer će potkožno tkivo biti zategnutije - kaže dermatolog Tanja Krička.

Evo kako još jednostavno možete da smanjite boranje lica.

KORIŠĆENJE ŠMINKE

Kozmetika je glavni uzrok bora na koži. Ona sadrži štetne hemikalije koje na duže staze uzrokuju pojavu bora. Najbolje je da izbegavate dekorativnu šminku kad god to možete. Koristite prirodne proizvode.

IZLOŽENOST SUNCU

Sunčevi zraci oštećuju kožu, stvaraju fine linije i uzrokuju duboke bore. Priliko svakog izlaska na sunce koristite mleko ili kremu za sunčanje.

HIDRATACIJA

Ako ne pijete dovoljno tečnosti, imaćete bore. Koža zbog nedostatka vode nije u stanju da proizvede nove ćelije, na koži se pojavljuju fine linije i bore. Zbog ovoga je važno da pijete dnevno osam čaša vode.

PUŠENJE

Žene koje puše imaju više bora oko očiju i usta. Najbolje bi bilo da prestanete s pušenjem. Telo će vam biti itekako zahvalno.

LOŠA ISHRANA

Neadekvatna ishrana dokazano uzrokuje kolaps organizma, ali i estetske promene. Ishranu mora da bude bogata mineralima i vitaminima, dobro izbalansirana ishrana pomaže u očuvanju mladalačke kože. Jedite dve porcije povrća i tri porcije voća dnevno.

MRŠTENJE, DURENJE...

Preterane facijalne ekspresije, smejanje, žmirkanje, mrštenje dovodi do pojave bora oko očiju i usta. Da biste ublažili štetne efekte radite facijalnu jogu.

Pravo vreme za gimnastiku lica je posle 25. godine. U početku je najbolje da radite vežbe pred ogledalom, a kasnije možete u fotelji ili na jastuku na podu, uspravnih leđa u položaju za meditaciju. Pre nego što počnete, važno je da se zagrejete. Zagrevanje pomaže da se mišići oslobode napetosti i ubrzava cirkulaciju. Blago štipkajte kožu jagodicama prstiju odozdo prema gore dok ne osetite toplotu. Nakon vežbanja se opustite, savijte se kao da želite da dodirnete prste na nogama, a ruke neka vam vise. Dišite duboko.

Najbolja vežba za vrat

Vežba deluje na četiri mišića koji se protežu od vrata. Učvršćuje grlo i podiže tkivo kod grudi, istovremeno ubrzavajući cirkulaciju celog lica.

1. Savijte glavu unazad. Gurajući bradu unapred osetićete kako se mišići vrata šire.
2. Okrećite pogled naizmenično desno i levo, držeći vrat između palca i prstiju.
3. Pustite da vam glava padne napred i polako je klatite napred i nazad, a onda levo i desno nekoliko puta.

Izvor: BlicŽena

Pogledajte još