Beli tigar povredio čuvare zoovrta u Liberecu

PRAG, 22. novembra 2012. (Beta) - Jedan od belih tigrova - simbola Zoovrta u češkom gradu Liberecu, napao je u četvrtak i povredio troje čuvara, a jednog od njih je nekoliko koraka nosio u zubima.

Odrasli mužjak Paris, težak 250 kilograma, napao je u kavezu 18-godišnjeg čivara i još dve žene koje brinu o belim tigrovima, a zatim je pobegao iz kaveza.

Mladi čuvar ima lakše povrede glave i ledja. Uprava Zoovrta je saopštila da su ga spasle koleginice lupajući o rešetke kaveza, a jedna je tigra gadjala kofom.

"Najgore je prošao mladi čuvar, nije mu još ni 18 godina. Ničije povrede nisu opasne po život", kazao je direktor lokalne hitne pomoći Stanjislav Mackovik.

Lekari hitne pomoći sa mladićem su se zatvorili u prazan kavez, sanirali mu povrede i sačekali da čuvari i veterinar nadju tigra, uspavaju ga i vrate u kavez.

"U to vreme u vrtu je bilo tridesetoro dece i nekoliko odraslih. Niko drugi nije napadnut, ni povredjen", kazala je portparol policije Ludmila Knopova.

Paris se po izlasku iz kaveza kretao samo oko paviljona velikih mačaka gde je preko stakla pokušavao da napadne lavove. Na ograničnoj slobodi je bio svega jedan sat dok ga nije pogodila strelica sa narkotikom.

Pogledajte još