Engleski navijači napadnuti u Rimu, osmoro u bolnici

Njih je napalo nekoliko desetina osoba, za koje se veruje da su pristalice Lacija, koji su nosili palice, noževe i bacali kamenje na navijače Totenhem, koji su pili alkohol u gradu.

Policija je saopštila da je zadržala oko 50 hiligana, ali su mnogi pobegli pošto su danas oštetili popularni kafić "Pijani brod". Posle incidenta pločnik je ostao krvav, izlog razbijen, a stolice I stolovi bili su prevrnuti.

"Saterali su ih u zadnji deo i bacali su sve što imaju ka njima: kamenje, metalne šipke, metalne klinove, komade kaiša", rekao je vlasnik kafea Marko Manci.

Lica napadača bila su prekrivena kacigama za motorcikle ili šalovima. Tuča je izbila posle ponoći, i trajala je oko 20 minuta. Policija je navela da su svi hospitalizovani muškarci iz Britanije, uzrasta između 20 i 60 godina.

Vlasnik kafea rekao je da policije nije bilo nigde na vidiku, a da su napadači nožem napali još jednu osobu nekih 20 metara od ulaza u bar.

Policija je u saopštenju negirala te tvrdnje, saopštivši da je patrola obavestila centralu o tuči, zatim i hitnu pomoć i da je pojačanje ubrzo stiglo.

Beta

Pogledajte još