Ana: Nije lako biti profesionalni sportista

0

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je na druženju sa učenicima, roditeljima i nastavnicima iz pet osnovnih škola u Beogradu da nije lako biti sportista, jer postoji mnogo pravila kojih mora da se pridržava, ali je dodala da joj to nije teško.

„Nije lako biti sportista, a u profesionalnom sportu zaista ima mnogo pravila kojih moramo da se pridržavamo. Meni to nije teško, znam zašto ih se pridržavam, jer mi je važno da postignem ono u šta verujem“, rekla je Ana Ivanović u Osnovnoj školi „Filip Filipović“, koja je bila domaćin još četiri škole iz tog grada.

POGLEDAJ VIDEO: Ana Ivanović: Krala sam eurokrem

Ana Ivanović je apelovala da svaki pojedinac, od učenika i roditelja do nastavnika, kao i celog društva mora da ulaže trud kako bi nasilje nestalo iz škola.

„Isto je i sa nasiljem. Ako verujemo da je drugarstvo najvažnije, da možemo da se dogovorimo oko svega, da svako od nas vredi, da ima i drugih načina da se dokažemo, a ne da svakoga ismejavamo ili maltretiramo, onda nam neće biti teško da se pravila nenasilja pridržavamo“,
kazala je 13. teniserka sveta.

Ana Ivanović je 2007. godine imenovana za nacionalnu ambasadorku Unicefa u Srbiji.

Ona je svojim donacijama omogućila da se 16 škola u Srbiji uključi u program „Škola bez nasilja“, koja za cilj ima stvaranje bezbedne i podsticajne sredine za učenje i razvoj dece.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.