Protestna šetnja u nedelju protiv presude hrvatskim generalima

Predsednik Koalicije izbeglih i prognanih Miodrag Linta je najavio protestnu šetnju od Saborne crkve do Skupštine Srbije zbog oslobađanja hrvatskih generala u Haškom tribunalu.

Linta je pozvao sve građane, poslanike, članove Vlade i javne ličnosti da dođu ispred Saborne crkve u nedelju u podne, a da će pre toga, u 11 sati i 30 minuta biti služen parastos žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije. On je naveo da će se protesna kolona kretati Knez Mihailovom ulicom i Terazijama do Skupštine Srbije.

On je na na konferenciji za novinare rekao da će ta udruženja zatražiti održavanje posebne sednice Skupštine Srbije posvećene kršenju prava izbeglih i proganinih od 1991. do 1995. na prostoru bivše Jugoslavije na kojoj bi se usvojila Rezolucija o poštovanju njihovih prava, prenosi RTS.

"Tražimo i da se Vlada Srbije obaveže da će rešiti probleme izbeglih, prognanih i svih oštećenih građana, kao i da će to pitanje pokretati prilikom zvaničnih sastanaka sa predstavnicima međunarodnih institucija", rekao je Linta.

Pogledajte još