U toku je hapšenje Fatmira Ljimaja zbog organizovanog kriminala i zločina u Klečkoj

Kako saznaje "Blic", pripadnici Euleksa u Prištini su pokrenuli akciju hapšenja Fatmira Ljimaja, potpredsednika Demokratske partije Kosova i bivšeg oficira OVK. Kao razlog hapšenja navodi se organizovani kriminal u koji je bio umešan u vreme dok je bio na poziciji ministra za transport i komunikacije. Takođe, postoje sumnje da je Ljimaj bio umešan u počinjene zločine u Klečkoj.

Ljimaj je nekada bio najbliži saradnik Hašima Tačija, ali su se pre nekoliko meseci razišli što je dovelo i do podele u okviru Demokratske partije Kosova.

Za kriminal u koji je bio umešan Ljimaj procenjuje se da je naneo štetu od preko 2 miliona eura.

U optužnici zbog različitih krivičnih dela terete se i braća, Demir i Florim Ljimaj, bivši šef Ljimajevog kabineta, Endrit Šala, šef nabavke u Ministarstvu transporta i trgovine, Neksat Krasnići, radnik informacijske tehnologije u ministarstvu, Gani Zukaj, i vlasnik kompanije za izgradnju puteva, Florim Zuka, iz Gnjilana, prenosi "Blic".

Sudsko veće Vrhovnog suda Kosova odlučilo je da se predmet po optužnici za ratne zločine protiv poslanika i potpredsednika Demokratske partije Kosova, Fatmira Ljimaja, poznat kao "slučaj Klečka", vrati na ponovno suđenje i da se delimično uzme u obzir zahtev tužioca, potsećamo na pisanje Tanjuga od pre tri dana, čime današnje hapšenje Ljimaja zvuči kao očekivan potez Euleksa.

Međutim, portparolka Euleksa Irina Gudeljević izjavila je za Tanjug da je Euleks danas uhapsio tri osobe osumnjičene da su počinile krivično delo ratni zločin na Kosovu i Metohiji, ali nije mogla da precizira o kojim osobama se radi. Upitana da li je u akciji Euleksa uhapšen Ljimaj, Gudeljević je izjavila Tanjugu da Ljimaj nije uhapšen i da ne može da špekuliše o tome da li će možda biti uhapšen.

Pogledajte još