Ostali bez stana i završili na ulici zbog štete na motociklu!

0

Sudski izvršitelji u pratnji policije, na ulicu su izbacili porodicu Mitrović sa dvoje maloletne dece, nakon što je njihov stan prodata na licitaciji posle sudskog spora.

Njihov stan prodat je na licitaciji posle sudskog spora da bi se namirili dug i kamate za odštetu vlasniku motocikla nakon saobraćajne nesreće koju je Momčilo Mitrović imao još 1992.

Mitrovići i njihove komšije zgranuto su posmatrali kako im radnici iznose stvari iz stana.

– Morala sam da decu od pet i sedam godina sklonim iz stana da ih socijalni radnici ne bi odveli. Ovo je strašno! Zbog neusaglašenih sudskih procesa mi gubimo stan! Tužićemo državu – rekla je Momčilova ćerka za Blic.

„Pošto se moj otac nije žalio na prvu presudu, ona je postala pravosnažna i prebačena je u Beograd na izvršenje. Sudovi su nas razdvojili, a to nije nikako trebalo. Naplaćuju duplu štetu u dve opštine, za isti postupak – tvrdi Tamara i dodaje da su godinu dana kasnije saznali da im je stan stavljen na licitaciju zbog duga koji je s kamatama dosegao neverovatnih 56.000 evra

Mitrovići nastoje da dokažu da je stan bespravno prodat i rešili su da tuže državu.

Inače, ovo nije prvi slučaj u kome propusti u radu srpskih sudova dovode do katastrofalnih posledica po živote i egzistenciju građana. Da podsetimo na nedavnu agoniju četvoročlane porodice beogradskog vatrogasca-spasioca Zorana Matića koju je policija prinudno iselila iz stana koji je on legalno kupio 1999.godine, a nakon spora sa drugim kupcem istog stana koji se vodio više od deset godina, a na koje Matići nikad nisu ni bili pozvani.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.