Sanader na suđenju za Fimi medija, doveden s lisicama

0

Bivši premijer i predsednik HDZ Ivo Sanader u ponedeljak je, prvi put nakon prošlonedeljne presude na 10 godina zatvora, na zagrebački Županijski sud doveden iz zatvora u Remetincu s lisicama na rukama.

U sud gde mu se, zajedno s bivšom strankom i njenim zvaničnicima sudi za izvlacenje državnog novca preko agencije Fimi medija, dovela su ga dvojica sudskih policajaca. Za razliku od ranijih ročišta na koja je dolazio sa slobode, policajci pored Sanadera sede i na klupi za optuženike, izveštava agencija Hina.

Sudjenje u slučaju Fimi medija nastavljeno je ispitivanjem službenice Ministarstva privrede Marcele Gracin koja je uz ranije poslove u Ministarstvu spoljnih poslova i vladi paralelno za naknadu od 1.500 kuna (oko 200 evra) radila u HDZ-u.

Ona je jedan od svedoka za koje tužilaštvo sumnja da su dobijali honorare iz stranačkog crnog fonda u koji se navodno slio veći deo nezakonito izvučenog novca iz državnih institucija i firmi. Naknadu joj je, kako je rekla, bez ikakvog ugovora, „na ruke“ isplaćivala optužena bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević.

U nastavku današnjeg ročišta očekuje se saslušanje još pet svedoka.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.