Najbolji srpski kadet Goran Pavlović: Ne želim da se vratim u srpsku vojsku

- Na sastanku su bili ministar odbrane i načelnik generalštaba general-potpukovnik Ljubiša Diković. Bio sam veoma ljubazno i korektno primljen. Ministar odbrane mi je na početku kazao da me vojska ne osuđuje zbog toga što sam se otvorenim pismom obratio medijima - rekao je Pavlović za Tango Six.

Istakao je da mu je Vučić ponudio da se uradi revizija zaključaka lekarske komisije, odnosno da mu se omogući ponovni pregled. Ukoliko ne prođe, dobio bi mesto u sistemu odbrane koje ne bi obavezno bilo "trupno".

Ministar Odbrane je tokom razgovora rekao da je svestan da ima još slučajeva koji su slični ovom, ali je Goran Pavlović ipak odbio da se vrati u Vojsku. Sada je na Saobraćajnom fakultetu koju planira da završi a za dalje će, kako kaže, videti.

Podsetićemo da je kadetu Goranu Pavloviću na kraju treće godine pronađena zdravstvena mana, koju se definisali “bolest nastalu pre upisa na Vojnu Akademiju”. Time mu efektivno prekidaju školovanje i svaku šansu da se bavi pozivom za koji se spremao gotovo celi život.

Pogledajte još