Uhapšen tvorac Čigote zbog mućki sa prodajom stanova

Pored njega uhapšen je i direktor "MB Konsaltinga" Uroš N, zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom izgradnje i prodaje stanova u Beogradu.

Kako sapoštava MUP oni su lišeni slobode u akciji, koja je sprovedena u saradnji sa Višim tužilaštvom u Beogradu, javlja Tanjug.

Nakon saslušanja osumnjičenih, dežurni istražni sudija Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje o određivanju pritvora u trajanju do 30 dana.

Osumnjičeni su kao odgovorna lica prodavali stanove u izgradnji u Beogradu u ulici Vojvode Stepe 331 tako što su od 2004. do 2012. godine sa 15 fizičkih lica - kupaca stanova zaključili predugovore o kupoprodaji stanova u izgradnji, od kojih su zahtevali i primili avans u iznosu od 567.622 evra.

Privredno društvo "MB Konsalting" se nalazi u stečaju, navedene stanove do danas nije izgradilo, a novac koji su osumnjičeni primili kao avans nisu evidentirali u poslovnoj dokumentaciji.

Taj novac nisu vratili oštećenim kupcima već su protivpravno prisvojili za sebe i time oštetili kupce navedenih stanova za 567.622 evra.

Policijski službenici za Grad Beograd, kako je saopšteno, nastavljaju dalje provere poslovanja privrednog društva "MB Konsalting" Beograd.

Pogledajte još