Đilas: Ne dogovaram novu vladu sa Vučićem

"Nismo se ni čuli ni videli mesecima. Od danas smo ovoj vladi najžešća opozicija", rekao je Đilas u intervjuu za današnji "Blic", odgovarajući na spekulacije da između njega i Vučića postoji dogovor i da ćemo već u martu imati nove izbore.

Na primedbu lista da se stiče utisak u javnosti da ga Vučić čuva na mestu gradonačelnika Beograda, Đilas je odgovorio da su "Beograđani rekli ko treba da bude gradonačelnik".

"U Beogradu su bila samo dva kandidata za gradonačelnika, plus Aleksandar Popović. Pobedila je lista DS sa 300.000 glasova. Time su ti izbori završeni. Matematika vam daje razne mogućnosti, ali svako ko otima Beograd od Beograđana i ko je to radio u prošlosti nije dobro završio. Ja imam svoje koalicione partnere i sa njima sarađujem"
, kazao je Đilas.

On je dodao da "ne postoji nijedan razlog da bilo ko krši ono što je pričao i u predizbornoj kampanji i posle izbora".

"Što se tiče volje Beograđana, ništa se nije promenilo. Da li će neko imati drskosti da volju građana menja, ja to ne znam. Sa svojim koalicionim partnerima dobro sarađujem", rekao je Đilas.

Na primedbu "Blica" da se čini da se PUPS cenka, Đilas je odgovorio da Milan Krkobabić nije ništa od njega tražio "osim da sprovodimo politiku koju smo zacrtali pre četiri godine". "Ne postoji nijedan razlog da tom čoveku ne verujem. Sve što je do sada rekao, to je i uradio", dodao je Đilas.

Đilas je u intervjuu naveo da je "u toku kriminalizacija njega i njegovih najbližih saradnika" i da na nju može da odgovara samo svojim radom i rezultatima koje je postigao.

"Nikada nisam krio da sam u politiku ušao kao neko ko je dobro situiran. Čak sam i 1992. na studentskim demonstracijama rekao da ću u politiku da uđem tek onda kada budem finansijski nezavisan"
, rekao je Đilas.

(Tanjug)

Pogledajte još