Gotovina: Izjavio sam saučešće porodici Milošević jer je to ljudski i hrišćanski

0

Hrvatski general Ante Gotovina rekao je za zagrebački "Večernji list" da je njegovo saučešće porodici bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića bilo hrišćanski gest.

„To je bio hrišćanski gest. Manipulisalo se i politizovalo tim mojim činom, a istina je sledeća – izrazio sam saučešće porodici zato što je Milošević bio tamo gde i ja (u pritvoru Haškog tribunala). Ni ja ni on tamo nismo želeli da budemo. Bili smo ćelija do ćelije“, objasnio je Gotovina u ekskluzivnom intervjuu koji je u utorak objavljen u tom zagrebačkom dnevniku.

On je dodao da je „ljudski izraziti saučešće porodici čoveka koji je umro pored tebe“.

Upitan o čemu je razgovarao sa Miloševićem tokom boravka u pritvoru, Gotovina je odgovorio da nikada nisu pričali o politici ili ratu, već o umetnosti, sportu i književnosti.

„Na primer, razgovarali smo o delima Ernesta Hemingveja kojeg smo obojica voleli. Primarno je bilo izbaciti negativnu energiju uslovljenu tim skučenim prostorom u kojem smo se nalazili. Zdrav razum kao i pravila administracije nisu dopuštali da se razgovara o nečemu što bi moglo da dovede do konfliktne situacije“
, dodao je on.

(Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.