Bolesna žena umrla jer je nisu pustili u avion zbog debljine!

Vilma Soltesz (56) je bila hronični bolesnik - imala je dijabetes, velike probleme sa bubrezima, samo jednu nogu i čak 200 kilograma. Sa suprugom Janošem je iz Amerike došla u posetu u Mađarsku, a u Njujork je trebalo da se vrati 15. oktobra kako bi nastavila sa redovnom lekarskom terapijom.

Međutim, kada je tebalo da otputuje nazad u SAD, za nju se isprečio veliki problem – nisu joj odobrili da se ukrca u avion zbog prekomerne težine, piše Njujork Post. I tu počinje agonija Vilme i njenog supruga - njen zahtev su odbile tri aviokompanije sa istim obrazloženjem da je preteška za vožnju avionom!

Pri prvom pokušaju da se ukrca, nesrećna Vilma je u invalidskim kolicima na aerodromu čekala čak 5 sati, da bi je tada obavestli da neće moći da otputuje, već da mora da ode najpre u Prag u kome postoje avioni sa sedištima za putnike sa posebnim potrebama.

Kada je sa suprugom stigla u Prag, ukrcala se u avion, ali je ubrzo morala da ga napusti zato što osoblje nije moglo da je zaveže sigurnosnim pojasom, pa ju je kapetan zamolio da napusti avion.

Dani su prolazili, a Vilmino stanje je bivalo sve teže, pa kada su nakon devet dana uspeli da joj u Beču pronađu avion kojim bi se vratila u Ameriku na lečenje, bilo je prekasno, nažalost. Kada je suprug došao po nju da se ukrcaju na let, pronašao ju je mrtvu u sobi.

Nakon tragedije koju je doživeo, Vilmin suprug Janoš je podneo tužbu od šest miliona dolara protiv aviokompanija koje su odbile da njegovu suprugu prime na let.

Oglasile su se i tužene kompanije čija su saopštenja jednoglasna: „Nismo mogli da je primimo jer je bila predebela za let.

Pogledajte još