Izložba fantastičarskih radova umetnika sa Vračara

0

Mladi umetnici sa Vračara će 28. novembra u opštini Vračar predstaviti svoje radove u žanru fantastike, a tom prilikom biće reprizno prikazani pobednički filmovi sa Festivala srpskog filma fantastike, održanog u oktobru.

Vajarka Katarina Pavlović, fotograf Mina Piščević, grafički dizajner, scenograf Stevan Aleksić, slikarka Tamara Joksimović i balerina Iva Ignjatović – predstaviće se na grupnoj izložbi koja će biti otvorena u 19 sati u galeriji opštine Vračar.

Umetnici su izabrani na osnovu konkursa koji su „Mladi kadrovi“ sproveli ove godine, uz podršku ove beogradske opštine.

Od 20 sati moći će da se pogledaju filmovi koji su dobili nagrade na Festivalu srpskog filma fantastike: „Priče iz groba“ Damira Romanova, „Ugovor“ Darija Lonjaka, „Beskonačno“ Mladena Mančića, „Vozar“
Marine Uzelac, „Moj kraj“ Luke Bursaća, „Revolucija jede svoju decu“ Ivana Pecikoze i „334n“ Konstantina Krbavčevića.

„Mladi kadrovi“ su tokom ovog festivala, čiji su organizator, priredili prvu beogradsku Zombi šetnju, iza koje je stajao majstor za specijalne efekte Miroslav Lakobrija sa svojim timom.

Ovo dešavanje, održano 20. oktobra, privuklo je veliku medijsku pažnju, a njegove rezultate će na izložbi vračarskih umetnika predstaviti kompanija Foks, svojim filmom, a studio Krater svojim
fotokolažem.

Šminkeri i maskeri koji su učestvovali u radionici u okviru Zombi šetnje će tom prilikom demonstrirati svoja umeća.

Tvorci projekta „Vračarski umetnici – kako oni stvaraju“ su Miroslav Lakobrija i novinar Dragan Jovićević.

Ulaz na manifestaciju je slobodan.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.