On ružan a ti srećna

Istraživači s UCLA-a i Univerziteta Tenesi okupili su 82 para koji su u braku godinu dana i koji se poznaju minimum tri godine da bi ih snimali prilikom rešavanja ličnih problema.

Privlačniji muškarci su se prilikom rešavanja problema prema ženama postavljali u "to je tvoj problem, ti se sama nosi s tim" smislu, dok su se oni manje atraktivni više potrudili da daju do znanja da su ženi na raspolaganju i uvek uz nju u slučaju da im nešto zatreba.

Postoji mogućnost da se manje atraktivni muškarci više trude da zadovolje žene, budući da na taj način kompenzuju nedostatak fizičkih kvaliteta. S druge strane, zgodni muškarci su svesni svog izgleda i znajuda su poželjni i drugim ženama, tako da se manje trude da im pruže emotivnu podršku tokom veze.

"U vezama u kojima je muškarac bio lepši deo para, oba partnera su pružala manje podrške jedno drugome u odnosu na druge parove. To implicira da će žena kopirati muškarčevo ponašanje u slučaju da ne oseti da se on ne trudi dovoljno, što dovodi do začaranog kruga u kome na kraju niko nije srećan", izjavio je Bendžamin R. Karni - profesor socijalne psihologije na UCLA-u.

Danas vlada nestašica lepih muškaraca.

"Evolucijska strategija programirana u našem DNK lancu diktira pravilo rađanja ženske dece od strane privlačnih ljudi, pa će takvi parovi imati 36 posto više šanse da dobiju ženskog potomka nego muškog. Zbog tog evolucijskog procesa u svetu se rađa više lepih žena nego muškaraca", tvrdi doktor Satoši Kanazava, profesor navedenog londonskog univerziteta.

Manje atraktivni partneri više trude i u krevetu da bi zadovoljili svoje žene, pa su dame s takvim frajerima zadovoljnije svojim seksualnim životom u odnosu na one koje su u vezi sa lepotanima.

Izvor: Medio.rs

Pogledajte još