Ilić: Ukidanjem konverzije zemljišta ne činimo ustupak tajkunima

Ilić je za nedeljnik NIN rekao da je konverzija, koju je propisala prethodna Vlada Srbije, "leglo korupcije" i da se zato mora ukinuti.

"Problem je što konverziju niko ne plaća. Kada je uvođena, mislilo se da će se od toga prihodovati silni milioni, a ispade da je do sada u Beogradu plaćena samo jedna konverzija i da je to postao kamen spoticanja za izgradnju", kazao je Ilić.

Dodao je da "samo u Beogradu dve milijarde evra novih investicija spremno čeka da se reši problem sa konverzijom".

"Konverzija će se sigurno ukinuti, ali je samo ostalo da rešimo kako će se to učiniti",
uveren je Ilić, dok NIN saznaje da nisu baš svi ministri saglasni da se ukine plaćanje naknade za konverziju, pošto bi to, kako piše nedeljnik, "javnost dočekala kao priznanje Vlade da nije imuna na zahteve krupnog biznisa".

Na NIN-ovo pitanje da li bi to bio ustupak tajkunima Ilić je odgovorio: "Kakav ustupak tajkunima? 'Aj'mo već jednom da rešimo ko je u Srbiji tajkun. Ima li neka lista tajkuna? Ako neko nema krivično gonjenje i privredni prestup, onda neka mu bude dozvoljeno da legalno posluje. Taj ko je svoju imovinu stekao na nezakonit način - švercom droge ili nekim drugim nelegalnim poslom, nije trebalo da dodje u posed zemlje".

(Beta)

Pogledajte još