Figerasova Kamčatka u prevodu na srpski jezik

BEOGRAD, 28. novembra 2012. (Beta) - Izdavačka kuća "Dereta" predstavila je u sredu roman jednog od najpopularnijih argentinskih pisaca Marsela Figerasa "Kamčatka", po kome je 2002. godine snimljen i istoimeni film, nagradjen na brojnim filmskim festivalima.

Roman o odrastanju u vreme propadanja argentinske vojne hunte '70.tih godina prošlog veka, prvo je delo Marsela Figerasa objavljeno u prevodu na srpski jezik, rečeno je na promociji.

Urednik izdanja Siniša Kolarić rekao je da je Marselo Figeras jedan od najznačajnijih argentinskih autora čiji humor i stil mogu da se porede sa latinoameričkim piscem Luisom Borhesom.

"Figeras je do sada objavio šest romana i jednu knjigu za decu. Popularan je i kao scenarista, a za svoj prvi scenario 'Spaljeni novac' dobio je nagradu 'Goja'", kazao je Kolarić.

On je podsetio da je Marseo Figeras napisao scenario za film "Kamčatka" koji je nagradjivan u Havani, Vankuveru, Kartageni i drugim filmskim festivalima, a bio je i argentinski kandidat za Oskara 2002. godine.

Pogledajte još