Otvoren sajam preduzetništva i lokalnih samouprava

BEOGRAD, 29. novembra 2012. (Beta) - Na Beogradskom sajmu u četvrtak je otvoren 11. Medjunarodni sajam preduzetništva "Biznis baza" i 4. Sajam lokalnih samouprava koji će trajati do 1. decembra.

Ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović rekla je na otvaranju da će se na sajmu predstaviti 100 opština i 300 preduzetnika.

Ona je dodala da su se Ministarstvo regionalnog razvoja i Grad Beograd prvi put ove godine odlučili da na istom sajmu povežu lokalnu samoupravu, civilne vlasti i privredu.

Kalanović je rekla da su najuspešnije one lokalne samouprave koje imaju jaku privredu, a da su medju liderima one firme koje su u lokalnim samoupravama pronašle partnera.

Ona je dodala da je cilj da se u opštinama u Srbiji razvije privreda i da se one učine boljim za život gradjana kao i da se stvori bolji privredni ambijent.

Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas rekao je da se u prestonici stvara 39,6 odsto ukupnog BDP-a i da je cilj da se nastavi razvoj Beograda ali i ostatka Srbije.

Djilas je kazao da je potrebno pomoći drugim lokalnim saomupravama i gradjanima da dostignu standard Beograda koji takodje nije na zodovoljavajućem nivou ali je bolji nego u ostatku Srbije.

Organizator sajma "Biznis baza" je Nacionalna agencija za regionalni razvoj sa svojom mrežom regionalnih agencija, centara i asocijacija, a Sajma lokalnih samouprava Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, Grad Beograd, i Stalna konferencija gradova i opština.

Pogledajte još