Vučić negira da se PKB džabe daje šeicima iz Abu Dabija

Vučić je naglasio da, ukoliko rukovodstvo PKB i „njihov šef Dragan Đilas" neće da se to preduzeće proda, to neće biti problem, ali da niko ne treba da „priča bajke da neko to hoće da otme, pa se onda pojavljuje Robin Hud da to spreči".

Vučić je tako odgovorio posalnici SDPS Slavici Savić, koja je rekla da se PKB prodaje ispod cene, iako je jedan od najvećih kombinata. „Ministarstvo poljoprivrede o tome ne govori ni reč. Postavlja se pitanje prodaje nekim kupcima sa Bliskog istoka, baš kada je PKB ušao u investicioni ciklus i sve obaveze ispunajva na vreme", rekla je ona u Skupštini, javlja Tanjug.

Vučić je naglasio da „on lično nema problem da laže sebi i bilo kome, da se ništa u ovoj zemlji neće moći uraditi, jer i kada postoji najbolja namera i kada postoji prilika da se nešto proda po višoj ceni, javljaju se oni koji to osporavaju“.

Mi smo optuženi da izdajemo u zakup jedan hektar za 250 evra, a naši paori bi mogli da tu zemlju zakupe po višim cenama. Ponuđeno je 25.000 hektara, 8.000 je već izdato po 68 evra, tek toliko da se zna“, rekao je Vučić.

On je poručio da ne treba niko da pokušava da izgrava zaštintika radnika, da kaže da neko učestvuje u pljački, jer oni koji su sada u vladi nikada neće pristati na tezu - svi su oni isti.

Pogledajte još