Dečak preživeo iako su mu dali samo 3% šanse

Danas ovaj mali-veliki borac uliva nadu svim budućim roditeljima da su čuda stvarno moguća.

"Kada se rodi, beba je blago sklupčana, a on je bio toliko mali da je, kada sam stavila ruku pored njega, bio veličine moje šake. Koža mu je bila nezrela, maltene je nije imao, a bez izraženih crta lica više je ličio na kučence, nego na bebu. Niko mu nije davao nikakvu šansu i lekari su njegovo rođenje automatski zaveli kao pobačaj", priča mama Danica Jovanović.

Sergej je pregurao prva, kritična 24 sata, ali ga je čekalo još mnogo kritičnih sati u kojima se izborio sa svim komplikacijama koje mogu da imaju prevremeno rođena deca i posle četiri meseca bio je spreman da krene kući. Danas je on vesela beba, ali njegova borba nije završena jer svakodnevno sa osmehom vežba sa fizioterapeutom kako bi prebrodio probleme u kretanju koji su ostali kao posledica njegove borbe za život.

"On je neverovatan borac. Toliko se trudi da postigne sve ono što ne može. Nedavno je počeo da priča, ne tečno, ali priča. Veseo je, mio, uporan, blage naravi. Ima malo motoričkih problema, pa vežbamo, ali je u svakom drugom pogledu zdravo i divno dete. Otkako smo ga doveli kući, nije se nijednom čak ni prehladio", priča Danica.

Mali Sergej je postao simbol akcije “Bitka za bebe“.

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još