Vermez: Loše je što kadeti preskaču po dve selekcije

Selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović najavio je ranije da će za prijateljsku utakmicu u decembru, između ostalih, pozvati kadete Partizana Nemanju Radonjića i Andriju Živkovića.

"Dobro je što se vodi računa i što se čulo za naše kadete. To me ne čudi pošto su oni standardni članovi kadetske selekcije, ali je loše što su preskočili juniorsku i mladu reprezentaciju i odmah prešli na fakultet", rekao je Vermezović novinarima u Beogradu.

Vladimir Vermezović je kazao da je u Španiji praksa da igrači preskaču po jednu selekciju i istakao da ne zna da li je Srbija na tom nivou da fudbaleri preskaču po dva starosna uzrasta.

"Na seminaru u Frankfurtu bio je direktor mlađih kategorija Španije i trend je da valja sve što oni rade. On je objasnio da kod njih talentovani igrači preskaču po jednu selekciju, a da li smo mi na tom nivou da naši klinci mogu da preskoče dve selekcije ja ne znam", istakao je Vladimir Vermezović.

Trener crno-belih je kazao da kadeti u njegovoj ekipi moraju da urade specijalni lekarski pregled ako žele da nastupe za seniorski tim.

"Ako ta dva momka budu u kombinaciji za našu utakmicu, prvo ćemo morati da napravimo specijalne lekarske preglede pošto su suviše mladi za seniorski tim", kazao je Vermezović.

Beta

Pogledajte još