Vermezović: Fudbaleri su zaštićeni u srpskom fudbalu!

Fudbaleri Partizana Aleksandar Mitrović suspendovan je na četiri utakmice u evropskim takmičenjima jer je na utakmici protiv Nefčija u Ligi Evropa opsovao sudiju.

"Svi igrači u srpskom fudbalu su zaštićeni kada dođe do kažnjavanja, ne samo Partizana. U Evropi postoji sistem i kazna Aleksandru Mitroviću nije slučajna. Ako u pravilniku piše da zbog psovanja sudije igrač dobija četiri utakmice oni ne razmišljaju kako se igrač zove. Kod nas je sve drugačije, u Evropi vode računa, imaju svoje sisteme i ne dozvoljavaju da neko iskoči iz njega", rekao je Vermezović novinarima na stadionu Partizana.

Vladimir Vermezović je, ipak, kazao da mu se sviđa energija ovog 18-godišnjeg fudbalera.

"Mitar ima karakteristike kakve ima, sviđa mi se njegova energija, a naš zadatak je da tu energiju kanališemo tamo gde mi to hoćemo. Drago mi je da se pojavio neko kao što je to ranije bio Milko Đurovski, koji je kao klinac takođe dobio crveni karton, ali zbog aplauza sudiji", kazao je trener fudbalera Partizana.

On je rekao da su neke stvari u Mitrovićevom obrazovanju propuštene.

"Mitrović je prošle godine igrao samo u Srbiji i nije imao iskustva sa takvom vrstom utakmica. Ima 18 godina, neke stvari u njegovoj edukaciji su propuštene ranije i to je sada malo teže ispraviti, ali svakako nećemo odustati", rekao je Vladimir Vermezović.

Beta

Pogledajte još