Nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu za punjenje crnog fonda

Prema njenim rečima, Prodanović je jednoj od svedokinja savetovao da ublaži iskaz iz istrage protiv bivšeg premijera kome se, zajedno sa HDZ-om, sudi za punjenje crnog stranačkog fonda novcem izvučenim iz državnih preduzeća i ministrarstva preko marketinške agencije "Fimi-medija".

Ida Kavelj bila je zaposlena u vladi i u splitskom HDZ-u, a u ponedeljak je na Županijskom sudu u Zagrebu svedočila da je bila kod Prodanovića na poziv bivše Sanaderove saradnice Bianke Matković, koja je "zamolila" da ranije dodje u Zagreb da bi se posavetovala sa advokatom.

Na sastanku u njegovoj kući bila su još tri svedoka, a on im je podelio iskaze iz istrage i rekao da ponove sve što su rekli u istrazi i da svedoče istinu.

Na primebdu jedne od svedoka da joj je žao što je u istrazi rekla jednu spornu rečenicu kojom tereti Sanadera, Prodanović joj je, kako je svedočila Kavelj, rekao kako može da ublaži taj iskaz.

"Nisam idiot da nagovaram svedoke na promenu iskaza. Osim toga, živim pet minuta od Sanaderove kuće i znam da me policija prati", rekao je advokat Čedo Prodanović i dodao da nema ništa sporno u susretu sa svedocima.

Pogledajte još