Majka koja je alergična na sopstevno dete?!

Još kada je bila u 20. nedelji trudnoće sa svojim sinom Emanuelom, Zuleika Klos se svuda po telu pojavio jak crveni osip i osećaj da joj čitava koža gori.

"U prvi mah izgledalo je kao da mi nešto gamiže ispod kože, a onda je osećaj postao nepodnošljiv. Pojavili su se i plikovi, koji su ubrzo postali tamni i crveni. Ljuštila sam se kao pomorandža jer sam se češala toliko jako da su mi otpadali komadi kože", ispričala je Zuleika za Daily Mail, a prenosi "Kurir".

Lekari su joj dali antibiotike i neku mast, ali ništa nije vredelo. Čim se porodila osip se povukao, ali se ubrzo i vratio.

"Plakala sam danima jer sam tražila pomoć na sto strana, ali niko nije znao šta mi je. Plašila sam se da je neka bolest koju ću preneti na svoje dete", kaže majka dodajući da je konačno naišla na lekara koji je otkrio šta joj je.

Prema njegovim pretpostavkama, Zuleika je razvila autoimuni poremećaj u trudnoći koji je doveo do alergije na vlastitu bebu u stomaku. Uzrok je najverovatnije to što joj je neki delić posteljice ušao u krv, a organizam ga prepoznao kao strano telo i počeo da se brani, prenosi "Kurir".

Pogledajte još