Počinje šesti Rakija fest

Stručni žiri u sastavu Radomir Vuković (grafički dizajner), Slobodan Jovanović Coba (grafički dizajner), Dejan Veselinov (direktor Tob-a), Lena Nešić (dipl. fotograf) juče je od preko 150 pristiglih radova za samo nedelju dana, izabrao pobednika. Etiketa koji su dizajnirali Milena i Aleksandar Savić naći će se na suvenir flaši dunjevače Grada Beograda za 2013. godinu. Nagrada koju predstavlja 20 litara dunjevače, dobitnicima će biti uručena sutra, u subotu, 15.12. na Rakija Festu u 19h.

Rakija Fest ove godine otvara svoja vrata i turistima iz Mađarske, Slovenije, Bugarske i Makedonije koji su već najavili svoje organizovane dolaske.

Tokom dva dana trajanja festivala, pored edukativnog dela sa brojnim stručnim radionicama, biće organizovane nagradne igre za posetioce, muzički program i naravno, besplatna degustacija različitih vrsta rakija.

"Glavna tema festivala o kojoj će se debatovati i za okruglim stolom tiče se uslova za proizvodnju rakije, zakona o rakiji i drugim alkoholnim pićima, a biće održana i stručna predavanja namenjena domaćim proizvođačima alkoholnih pića", rekao je direktor festivala, Branko Nešić.

Da je ovo doprinos promociji Beograda kao primamljive turističke destinacije složio se i Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda, rekavši da suveniri kao što su "Beogradska rakija", prikazuju novu dimenziju Beograda kao "urbanog grada u kombinaciji sa tradicionalnim jelima i pićima".

Ovaj već tradicionalni stručni sajam, ove godine predstaviće 38 izlagača iz Srbije a učešće su potvrdili i izlagači iz Mađarske.

Za muzički deo festivala pobrinuće se Milan Petrović kvartet i bend Hot Club of Belgrade sa svojim Gipsy jazzom. Publiku na festivalu, pored dobre rakije, očekuju i nagradne igre gde mogu osvojiti masažu ili večeru u restoranu za dve osobe.

Šesti Rakija Fest trajaće dva dana, 15. i 16. decembra. Vrata Belexpo centra biće otvorena za sve posetioce od 11h do 20h.

Pogledajte još