Zbog snega obustavljen saobraćaj u Banatu i na istoku Srbije

Tokom dana i noći evakuisano je više od 130 osoba, među kojima je bilo dece i bolesnih osoba, a situacija na terenu se konstantno prati.

Usled jakog vetra koji je duvao brzinom i do 24 metra u sekundi, juče je dolazilo do stvaranja snežnih nanosa-smetova na putnim pravcima u srednjem i južnom Banatu.

Najkritičnije stanje bilo je na teritoriji Zrenjanina i opština Vršac i Kovačica gde je većina lokalnih puteva bila neprohodna ili teško prohodna.

Tokom noći došlo je do slabljenja vetra što je olakšalo čišćenje lokalnih puteva.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije su u saradnji sa preduzećem JP “Vojvodinaput”, ekipama Hitne pomoći i drugim službama tokom dana bili angažovani na izvlačenju vozila, evakuaciji putnika iz smetova i prevozu bolesnih lica do zdravstvenih ustanova.

Na teritoriji Banata trenutno je neprohodno 11 lokalnih putnih pravaca.

Na teritoriji Južnobanatskog okruga neprohodno je pet, dok je teritoriji Srednjebanatskog okruga neprohodno je šest lokalnih putnih pravaca.

Anagažovana je sva raspoloživa mehanizacija i prohodnost ovih puteva se očekuje tokom dana.

Na teritoriji opštine Majdanpek neprohodan je putni pravac Majdanpek - Donji Milanovac, preko Omana, a na teritoriji opštine Kladovo neprohodan je lokalni put Planinica - Duran.

Na ostalom delu teritorije Srbije svi putni pravci prvog i drugog prioriteta su prohodni, dok se u brdsko-planonskom delu saobraćaj odvija otežano zbog utabanog snega na kolovozu.

Prema najavi hidrometeorološkog zavoda, na istoku zemlje moguća je pojava kiše koja će se lediti pri tlu usled niskih temperatura pa MUP apeluje na vozače da budu oprezni i ne kreću na put bez preke potrebe.

Ledena kiša je tokom noći i jutra registrovana na području Zaječara, Negotina, Kučeva i Crnog Vrha, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pogledajte još